Releu regulator de tensiune al motoblocului cu racire cu aer

Este un dispozitiv electronic care asigură suport pentru tensiunea care funcționează în rețeaua electrică de bord în anumite limite și anume de la 12V la 13,8V.

150MDL 180MDL

Descriere

Releul regulator de tensiune (regulator de tensiune) al unui motobloc diesel răcit cu aer– este o componentă a sistemului electric.  Acest dispozitiv electronic  asigură suport pentru tensiunea care funcționează în rețeaua electrică de bord în anumite limite și anume de la 12V la 13,8 V.

Sistemul electric al unui motobloc, este proiectat astfel, încât atunci când motorul este oprit, bateria (bateria) acționează ca o sursă de energie.  Atunci când funcționează, este un generator care transformă o parte din puterea motorului în energie electrică. . Cu toate acestea, generatorul are un dezavantaj semnificativ. 
Tensiunea curentului pe care îl produce depinde de viteza arborelui cotit, precum și de curentul consumat de sarcină și de temperatura ambiantă. Pentru a elimina acest dezavantaj, se folosește un releu-regulator sau pur și simplu un regulator de tensiune.

Regulatorul de tensiune rezolvă mai multe probleme:

– Stabilizarea tensiunii – menținerea tensiunii rețelei de bord în limitele specificate (în intervalul 12-13,8 volți cu toleranțe);
– Protectie baterie impotriva descarcarii prin circuitele generatorului cand motorul este oprit;

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Releu regulator de tensiune al motoblocului cu racire cu aer”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *