Schiv_gen_vod

Instalarea unui generator pe motoblocurile răcite cu apă

Recent, motoblocurile modelul Zubr au fost echipate cu un generator suplimentar, mai puternic. În acest articol vom încerca să explicăm în mod clar cum să instalați un generator pe motoblocurile răcite cu apă ale versiunilor mai vechi.

Un generator pe un motobloc este un dispozitiv conceput pentru a genera energie electrică, folosind motorul motoblocului ca sursa de transmisie a rotatiei. Acest dispozitiv este util în agricultură, în case și în zonele îndepărtate unde nu există acces constant la rețeaua electrică. Un generator suplimentar, puternic, face posibilă instalarea de consumatori suplimentari de energie electrică pe motobloc, cum ar fi: faruri mai puternice, indicatoare de direcție pentru remorcă și motobloc, iluminare laterală etc. Iată câteva aspecte cheie ale utilizării și alegerea unui generator pentru motobloc:

1. Tipuri de generatoare:

– Generator cu magnet permanent 12 – 14 V.
– Generator cu infasurare de excitatie 12 – 14 V.

2. Puterea generatorului:

Definit în wați (W) sau kilowați (kW). Este important să alegeți un generator care să corespundă nevoilor aparatelor dvs. electrice.

3. Conexiune generator:

Conexiune directă la arborele prizei de putere (PTO): cea mai comună metodă care vă permite să utilizați puterea motorului tractorului.
Utilizarea unei curele de transmisie: generatorul este conectat la motobloc folosind o curea care transmite cuplul. Este atașat un desen al scripetelui.

4. Selectarea generatorului:

Fiabilitate și producător: ar trebui să se acorde preferință producătorilor de încredere și modelelor cu recenzii bune.
Compatibilitate cu motoblocul: asigurați-vă că generatorul se potrivește cu motoblocul în ceea ce privește montarea și caracteristicile.

5. Instalare și exploatare:

Urmați instrucțiunile producătorului pentru instalarea și întreținerea generatorului.
Verificați regulat starea curelelor, conexiunilor și cablajului.
Nu uitați de întreținerea tractorului și a generatorului în sine.

6. Exemple de utilizare:

– Alimentare în câmp.
– Iluminat si alimentare pentru electrocasnicele din tara.

Un generator de tractor pe jos este o soluție practică pentru furnizarea de energie autonomă într-o mare varietate de condiții.

author avatar
Бунурь Бунурь
share post: