alegerea_unei_biciclete_de calitate

Cum sa alegi corect o bicicleta in Republica Moldova

Cum sa alegi corect o bicicleta in Republica Moldova

Prima bicicletă a aparut în urmă cu o sută cincizeci de ani. Oamenii nu erau interesați de modul de alegere corectă, deoarece nu a existat o alegere specială. Cu toate acestea, în ultimii ani situația s-a schimbat foarte mult. Popularitatea bicicletelor a crescut, ceea ce înseamnă că varietatea modelelor de biciclete a crescut. Și, în ciuda apelului: „Nu este nevoie să reinventați roata”, numărul de tipuri de biciclete este în creștere.

Un dezavantaj serios al bicicletelor de calitate inferioară este jocul vizibil în zona furcii. Încercați să verificați – mențineți frânele apasate și deplasati bicicleta înainte și înapoi. Dacă jocul in zona furcii este mare, atunci îl veti observa. Cereți vânzătorului să elimine efectul – dacă în urma manipulărilor nu este posibil să îl inlaturati. Atunci ar trebui să vă gândiți dacă face să cumpărați această bicicletă. În viitor, efectul jocului în zona furci duce la defectarea ulterioară a acestei. Din punctul de vedere a tehnicii securitatii, acest defect Va pune viata in pericol.

Modalitățea de alegere a unei biciclete consta in modul de a raspunde la intrebari referitoare de parametrii ei. Trebuie menționat că în mod condiționat toate modelele de biciclete sunt împărțite în trei tipuri: adulți, adolescenți și copii. Este necesar să alegeți o bicicletă în funcție de ce tip aparține.

BICICLETA PENTRU COPII.

Bicicletele pentru copii seamănă mai des cu o jucărie decât cu un vehicul adevărat. Este imposibil să mergi departe cu o astfel de bicicletă. Insă cel mic îi place foarte mult să dețină un astfel de vehicul, primul vehicul din viața sa. Dar nu uitați de simplul adevăr al vieții. Copilul crește rapid și, în curând, un astfel de model nu va fi interesant pentru el.

Cu toate acestea, părinții nu ar trebui să se grăbească și să cumpere o bicicletă minusculă „pentru creștere”. În primul rând, trebuie să vă concentrați pe creșterea, vârsta și dezvoltarea copilului. O bicicletă pentru cei mai mici este de obicei un triciclu care are pedale fixate pe roata din față. Astfel de biciclete sunt potrivite pentru firimituri de 2-3 ani, cu o creștere de aproximativ 93-105 centimetri.

Cele mai bune biciclete pentru cei mai mici sunt modele care seamănă puternic cu bicicletele domestice. Nu sunt supraîncărcate cu accesorii inutile, iar un copil este capabil să facă față singurului astfel de model.
Modelele cu roți atașate pe părțile laterale sunt proiectate pentru ca copilul să învețe să meargă cu bicicleta pe două roți. Aceste modele sunt potrivite pentru copiii a căror vârstă a împlinit 3–7 ani.

Atunci când alegeți o astfel de bicicletă, trebuie să vă amintiți câteva reguli de bază:

– Înălțimea bicicletei trebuie să satisfacă anumite proporții: diametre de două roți și jumătate.
– Lungimea cadrului bicicletei este, de asemenea, calculată dintr-o proporție bine definită.
– Distanța de la cotul copilului până la vârfurile degetelor de pe brațul opus ar trebui să corespundă lungimii cadrului bicicletei.
– Mâinile trebuie întinse.

Greutatea bicicletei trebuie să fie de aproximativ 7-10 kg.

Distanța dintre osiile roților ar trebui să fie de 650-750 mm.

Înălțimea șeii este de 600 mm față de sol.

Volanul și scaunul trebuie să fie reglabile pe înălțime.

Este recomandabil să alegeți bicicletele copiilor cu astfel de roți în care anvelopele nu sunt turnate solid. Acest lucru va oferi bebelușului un confort și o elasticitate mai mare în timpul călăriei. Cu cât sunt mai largi roțile, cu atât mai bine. Aceasta va oferi o mai bună capacitate transnațională și o stabilitate mai mare.

BICICLETA PENTRU ADOLESCENTI.

Pentru copiii mai mari (7-12 ani), este vorba de biciclete adolescente. Aceste biciclete sunt de obicei copii mai mici ale bicicletelor rutiere obișnuite pentru adulți. Acestea sunt capabile să reziste la o perioadă destul de lungă de funcționare. Păstrați-vă, operațiune foarte dură, caracteristici aproape extreme și viteză excelentă. Roțile unei biciclete adolescente ar trebui să aibă 50,8 cm în diametru, care este de 20 de centimetri englezi. Anvelopele trebuie să fie profund profilate. Cadrul este o structură sudată rigid în formă de diamant, care are un tub superior teșit. Ar trebui să aibă un tampon de absorbție a șocurilor din plastic poros sau polietilenă rigidă.

Pentru referință. Dimensiunea completă a roții bicicletei este diametrul jantei sale, plus grosimea anvelopei bicicletei. Unitatea general acceptată este inch-ul englezesc. Evident, s-a întâmplat istoric. Până la urmă, britanicii au fost primii care au inventat o bicicletă, ca atare. În prezent, există 6 dimensiuni de bază ale roților pentru biciclete: 20, 24, 26, precum și 27, 28 și 29 inci.

ADULT BIKE.

Toate bicicletele pentru adulți, într-un fel sau altul, pot fi împărțite în 4 subtipuri: munte, drum, turistic, precum și biciclete hibride.

Bicicletele rutiere

Sunt cele mai ieftine din toate tipurile de modele pentru adulți. Sunt concepute pentru utilizare zilnică și au o viață operațională foarte lungă. Cadrele de pe bicicletele rutiere pot fi deschise (așa-numitele biciclete pentru femei) sau închise. Cadrele închise sunt mai fiabile. Trebuie să vă asigurați că distanța dintre șa și tubul superior al cadrului este de cel puțin 10 cm. Dacă distanța este mai mică, atunci aceasta este plină de posibilitatea de accidentare. În mod obișnuit, bicicletele rutiere au o construcție dintr-o singură piesă. Se întâmplă ca îmbinările de pe rame să fie prost realizate. Să ai o bicicletă drăguță!!!

author avatar
Бунурь Бунурь
share post:

Lasă un răspuns