Cum trebuie de ales o bicicletă în Moldova: sfaturi din practică și recomandări

Sfaturi practice la alegerea bicicletei potrivite în Moldova

Sfaturi practice la alegerea bicicletei potrivite în Moldova.
Mulți sunt interesați de întrebarea: cum trebuie de ales o bicicletă în Moldova? Deci, la sigur ați auzit despre afirmația că bicicleta este un lucru de neînlocuit pentru a face sport și a duce un mod sănătos de viață.

într-adevăr, pe zi ce trece tot mai mulți oameni migrează de la autovehicule la biciclete. Cum nai da, sănătatea este pe primul plan și pentru a face sport zilnic cu bicicleta este nevoie doar de bicicletă. în rest, totul este gratis, nu trebuie să treceți careva revizii tehnice ș.a.m.d.

Dupa statisticile moderne, unul dintre cele mai bune tipuri de sport este ciclismul, care permite atît dezvoltare fizică a corpului cît și a “stării interioare sufletești”.

Ce tipuri de biciclete sunt?

În primul rînd, este necesar să se distingă următoarele tipuri de biciclete.

1. Bicicletă de munte. Acest tip de bicicletă diferă prin soliditatea sporită a cadrului și a numărului mare de viteze(între 16 și 27). În același timp, această bicicletă are trei varietăți principale: standard, pentru călătorii în jurul obstacolelor de dificultate medie și de depășire a terenurilor dificile. Practic, aceste biciclete diferă și prin lungimea amortizorului(90-170mm).

2. Bicicletă urbană. După cum arată și numele, acest tip de bicicletă este proiectat pentru circulația liniștită, în interiorul orașului. Acesta dispune de o geometrie simplă și practică a cadrului, scaun moale, viteze suplimentare (16 la 24) și prezența coșului sau a portbagajului.

3. Bicicletă de șosea. Cadrul acestei biciclete este ușoară și subțire (de obicei, greutatea sa este în jur de 7,5 kg), care este special concepută pentru a se asigura că orice biciclist ar putea dezvolta viteza cea mai maximă. De asemenea, în această bicicletă roțile sunt de o greutate mai mică cu diametrul de 26 la 29 de inch. De obicei, în aceste modele de biciclete amortizoarele sunt complet absente.

4. BMX. Acest tip de bicicletă este proiectat pentru a efectua diverse trucuri. Bicicleta are dimensiuni foarte mici si este potrivită chiar și pentru copiii de la vîrsta de 10 ani. BMX-ul dispune de cadru mai durabil șî este lipsit de viteze. Uneori, în astfel de modele nu există nici un scaun, deoarece transportul nu este proiectat pentru trasee lungi.

5. Biciclete Freeride. Bicicletele din această serie sunt destinate pentru a face față cu zonele de teren accidentate, precum și coborîrea de pe terenuri stîncoase. Aceste modele folosesc un sistem foarte complicat cu două amortizoare.

Tipurile de biciclete pe categorii

Biciclete pentru copii. Biciclete mici, concepute pentru copii cu vîrsta cuprinsă de la 4 la 8 ani. Printre acestea se numără modele în miniatură cu trei roți pentru copii micuți și modele cu două roți pentru copii puțin mai mari. Deseori bicicletele mai conțin două roți detașabile suplimentare pentru stabilitate. De obicei, astfel de modele nu dispun de viteze și amortizoare.

Biciclete pentru adolescenți. Aceasta este o copie mai mică a bicicletelor pentru adulți, care este destinată pentru copii și adolescenți intre 7-14 ani. Bicicleta dispune de o construcție durabilă, cu o varietate de măsuri de securitate (garnitură de cauciuc și frînă de mînă). Construcția este foarte similară cu bicicleta “adult”, dar dimensiunile ramei sunt reduse la dimensiunea corespunzătoare.

Biciclete pentru adulți. Aceste biciclete sunt dotate cu tot felul de echipamente, care în mare măsură depinde și de scopul pe care îl doriți. Bicicletele de acest tip au atît frînă de mînă cît și frînă cu disc.

La ce altceva ar trebui să acordăm atenție?

  • În ceea ce privește alegerea materialului a cadrului, dați prioritate pentru aluminiu, oțel sau magneziu (pentru profesioniști).
  • În ceea ce privește scaunul, pentru o călătorie confortabilă se potrivesc modele largi și lungi. Dacă iubiți viteza, alegeți scaun tare și îngust.
  • La alegerea frînelor dați prioritate frînei cu disc. Este mult mai practic și mai eficace decît frîna de tip V-Brake (tampoane de cauciuc).

Acum știți cum să alegeți o bicicletă în Moldova și ce trebuie să faceți. Multă baftă!

Vă sfătuim să privițî următorul video:

author avatar
Бунурь Бунурь
share post:

Lasă un răspuns