Cum să alegi un cuptor de masă în Republica Moldova

Cum să alegi un cuptor de masă în Republica Moldova
Fiecare gospodină știe, că în bucătărie fără cuptor este imposibil. În el bucatele se primesc mult mai gustoase și se gătesc mai repede, fără a fi supravegheate.

Există cuptoare electrice și cele tradiționale pe gaze. Dacă doriți să cumpărați un cuptor de masă compact, înainte de a intra în magazin vă recomandăm să vă informați despre modelul cuptorului dorit și funcțiile pe care le îndeplinește.

Încălzirea cuptorului

Dacă v-ați folosit de cuptorul tradițional pe gaze, trebuie să știți, că la încălzire căldura vine doar de jos. Dar dacă cuptorul are vreun defect, atunci bucatele se încălzesc nu coretct și se primesc: uscate sau arse.

Principiul încălzirii cuptorului electric este diferit: elementele de încălzire în el pot fi în partea de jos, sus sau pe părțile laterale.

Iar funcția de mișcare ascendentă a aerului de natură termică(convecție) permite produselor din carne sau pește se coc uniform și mai repede datorită ventilatorului încorporat.

Dacă în familia dumnevoastră se pregătește des pui la cuptor atunci ar trebui să cumpărați un cuptor cu o astfel de funcție specificată mai sus. În unele modele de cuptoare electrice, există chiar și un frigar care este situat pe diagonală. Carnea care se învîrtește pe el se va coace uniform din toate părțile.

Gestionarea cuptorului

În modelele de cuptoare electrice la un preț accesibil este instalat un control electro-mecanic. În modelele moderne de cuptoare este instalat un control bazat complet pe electronică.

Autocurățirea cuptorului de masă

Anterior, suprafața interioară a cuptorului se spăla doar manual, ceea ce provoca o mulțime de neplăceri.

Modelele moderne de cuptoare electrice sunt încorporate cu o funcție de autocurățire ceea ce ușurează semnificativ grija fața de această tehnică. Acum cuptorul practic se poate spăla pe sine însuși.

În unele modele, pe pereții interiori este încorporat așa numitul “smalț cosmic“, care în timpul coacerii grăsimea nimerită pe el se distruge.

Există cuptoare, care sunt încălzite pînă la 480°C pentru a arede grăsimea de pe pereți. Dar există un minus, această metodă de curățire elimină un fum neplăcut dar și însăși încălzirea consumă o mulțime de energie electrică.

Aceste cuptoare sunt produse din materiale scumpe pentru a fi capabile să reziste la astfel de temperaturi înalte. Din această cauză ele au un preț mai ridicat.

În modelele de cuptoare mai ieftine se folosește autocurățirea hidrolitică, cînd grăsimea este distrusă prin spălarea cu abur format prin evaporarea apei fierbinți din tavă.

Cele mai ieftine cuptoare electrice folosesc curățirea specială cu smalț. Pentru a îndepărta grăsimea de pe pereți se toarnă apă cu detergenți în tavă, se încălzește și apoi se șterge cu bureta.

Caracteristicile cuptoarelor de masă electrice

Există cuptor electric cu unul sau două inele amplasate în partea de sus – aceasta este o variantă ideală pentru o pensiune sau cabană.

Volumul cuptorului electric variază de la 9 pînă la 70 litre. Culorile cuptorului pot fi diferite: alb-negru, argintiu și roșu. La moment există o gamă largă pentru alegerea cuptorului potrivit pentru design-ul bucătăriei dumnevoastră.

În diferitele modele pot fi un număr diferit de moduri de uscare a bucatelor, decongelare a produselor, coacere a pizza, timpul de menține a temperaturii. La cumpărare, selectați funcțiile de care aveți nevoie.

Este foarte bine dacă în cuptor este instalat filtrul de distrugere a grăsimei care totodată va curăți și ventilatorul.

În modelele scumpe de cuptoare există un program automat pentru calculul timpului de gătire în funcție de greutatea produselor.

În caz de supraîncălzire a cuptorului, sau în caz cînd acesta funcționează un timp îndelungat fără a schimba careva parametri, se va activa funcția de siguranță și cuptorul se va stinge într-un mod automat.

Orice cuptor electric este mai ecologic ca cuptorul tradițional pe gaze. Deoarece la pregătirea bucatelor nu se ard(ce este caracteristic gazului) ca șî în cazul cuptoarelor pe gaze.

Acum, ca ați luat cunoștință cu tipurile de cuptoare, va fi mult mai ușor să alegeți varianta cea mai bună.

Simțiți-vă liber pentru a merge la magazinul nostru sau comandați un cuptor electric de masă comandați un cuptor electric de masă, sau pe gaze în magazinul online . Vă urăm cumpărături plăcute.

share post:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *